Installeren Ensured PDF Handtekening

Samengevat

Het Ensured PDF certificaat wordt in twee delen geleverd:

• Het certificaat kun je downloaden via een e-mail die je van Xolphin ontvangt. Hiervoor heb je een pick-up password nodig dat je van Xolphin ontvangt.
  • Je ontvangt per post van Xolphin een Safenet token waarop je het certificaat opslaat. Voor gebruik van dit USB-token zul je software en drivers moeten installeren.

Hieronder volgen de instructies voor de installatie en configuratie van het token.

Installatie driver software

Voor gebruik van het token is driver software nodig. Volg de stappen in deze handleiding voor het installeren van de software op je desktop of laptop.

Het token wachtwoord instellen

Tijdens de telefonische validatie is er een tijdelijk wachtwoord afgesproken, waarmee het token nu is geconfigureerd. Na de installatie van de driver software voor het token, kan het tijdelijke wachtwoord worden aangepast met de SafeNet tools, op een Windows computer te vinden via de Taakbalk, of op de Mac uit de menubalk.

Ensured certificaat installeren op token

Na de validatie van het certificaat ontvang je een email van Sectigo met hierin een unieke URL waarmee het bestelde certificaat kan worden geïnstalleerd op het token. Dit vereist dat het token aangesloten is op de computer, zodat de installatie direct kan worden afgerond. Na het aanklikken van de zogenoemde pick-up link, zal er kortstondig een melding te zien zijn en gevraagd worden voor het token wachtwoord, waarna de led van het token ongeveer 30 seconden zal knipperen en de installatie voltooid zal worden.

Let op:

• Gebruik een desktop of laptop voor het ophalen van je certificaat, geen mobiele telefoon of tablet. Hierna kun je het certificaat gemakkelijk exporteren en importeren op je mobiele apparaat.
  • Maak na installatie een back-up van het certificaat door deze inclusief private key te exporteren, en bewaar de back-up op een veilige plaats. Instructies hiervoor worden getoond na de installatie.

Wanneer deze stap voltooid is kun je gebruik maken van het je certificaat! Meer informatie over het gebruik van je PDF certificaat vind je hier.

Voor het intrekken van je certificaat kun je een e-mail sturen naar administratie@ensured.nl.

Mochten er zich problemen of foutmeldingen voordoen, aarzel niet om contact met ons op te nemen, wij helpen je graag!