Google G Suite - Secure E-mail

Google biedt ondersteuning voor hosted S/MIME in de Enterprise versie van G suite per 2017. Hiermee is het mogelijk om email digitaal versleuteld te versturen en te ontvangen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van Secure/Multipurpose Internet Mail Extensions (S/MIME) certificaten. Het certificaat moet geĆ¼pload worden naar het Google G Suite account. Om dit te kunnen doen moet het certificaat worden geĆ«xporteerd in een Public-Key Cryptography Standards (PKCS) #12 formaat. Hierin zitten het certificaat en de private key. Het aanmaken van een PKCS#12 (PFX) bestand wordt uitgelegd in onze handleiding voor Installation Code Signing Certificate or Client Certificate

Uploaden van certificaat en private key

1. Wanneer je bent ingelogd in Gmail, klik je op het Settings tandwiel rechtsboven, en dan op Settings.
  2. Dan bovenaan in de Accounts tab, klik op de Import of Accounts tab.
  3. Klik in het Mail verzenden alsgedeelte op Gegevens bewerken naast je werkaccount.
  4. Klik op Een persoonlijk certificaat uploaden. Er wordt een venster geopend met de bestanden die beschikbaar zijn op je systeem. Deze optie wordt mogelijk niet weergegeven als je organisatie dit niet toestaat.
  5. Selecteer het PFX certificaat bestand die is uitgegeven voor het email adres van dit account.
  6. Geef het wachtwoord op van het PFX bestand en klik op Certificaat toevoegen.

Het certificaat is nu gereed en kan direct gebruikt worden.