Installeren Ensured PDF Handtekening

Samengevat

Het Ensured PDF certificaat wordt in twee delen geleverd:

• Het certificaat kun je downloaden via een e-mail die je van Xolphin ontvangt. Hiervoor heb je een pick-up password nodig dat je van Xolphin ontvangt.
  • Je ontvangt per post van Xolphin een token waarop je het certificaat opslaat. Voor gebruik van dit USB-token zul je software en drivers moeten installeren.

Hieronder volgen de instructies voor de installatie en configuratie van het token.

Installatie driver software

Voor gebruik van het token is driver software nodig. Volg hiervoor de handleiding voor je merk token voor het installeren van de software op je desktop of laptop.

Het token wachtwoord instellen

Tijdens de aanvraag is het een tijdelijk wachtwoord ingevuld door de aanvrager, waarmee het token nu is geconfigureerd. Na de installatie van de driver software voor het token, kan het tijdelijke wachtwoord worden aangepast met de SafeNet tools, op een Windows computer te vinden via de Taakbalk, of op de Mac via de menubalk. Volg voor een Feitian token deze handleiding.

Let op: Na 15 foutief ingevulde wachtwoorden blokkeert het token en is deze niet meer bruikbaar. Het is dus van belang dat de aanvrager (of degene die het tijdelijke wachtwoord weet), de installatie uitvoert.

Ensured certificaat installeren op token

Na validatie van je certificaat ontvang je van Sectigo een e-mail met een unieke URL waarmee het bestelde certificaat kan worden uitgegeven en gedownload. Nadat je het nieuwe certificaat hebt gedownload, open je de beheersoftware van Feitian of Safenet, afhankelijk van het type token dat je bij je bestelling hebt ontvangen.

1. Open de Safenet-clienttools-applicatie.
  2. Selecteer de geavanceerde weergave door op het tandwielpictogram te klikken.
  3. Selecteer je token aan de linkerkant.
  4. Klik op het importpictogram.
  5. Voer het wachtwoord in om het token te ontgrendelen.
  6. Klik op de knop Bladeren en selecteer het .cer-bestand dat is gedownload van het Ensured collection formulier; jouw pdf-certificaat.
  7. selecteer de optie Handtekening onderaan dit venster en klik op OK om het certificaat te importeren.
  8. Klik nogmaals op importeren.
  9. Klik op de knop Bladeren en selecteer het bestand 'EnsuredRootCA.cer' dat is gedownload van de Ensured-website.
  10. Klik op OK om het certificaat te importeren.
  11. Klik nogmaals op importeren.
  12. Klik op de knop Bladeren en selecteer het bestand 'EnsuredDocumentSigningCA.cer' dat is gedownload van de Ensured-website.
  13. Klik op OK om het certificaat te importeren.

Installatie van Feitian-token

1. Open de ePass Manager-applicatie.
  2. Voer het wachtwoord in om het token te ontgrendelen.
  3. Klik op importeren.
  4. Klik op de knop Bladeren en selecteer het .cer-bestand dat is gedownload van het Ensured collection formulier; jouw pdf-certificaat.
  5. selecteer de optie Handtekening onderaan dit venster en klik op OK om het certificaat te importeren.
  6. Klik nogmaals op importeren.
  7. Klik op de knop Bladeren en selecteer het bestand 'EnsuredRootCA.cer' dat is gedownload van de Ensured-website.
  8. Klik op OK om het certificaat te importeren.
  9. Klik nogmaals op importeren.
  10. Klik op de knop Bladeren en selecteer het bestand 'EnsuredDocumentSigningCA.cer' dat is gedownload van de Ensured-website.
  11. Klik op OK om het certificaat te importeren.

Nu is je Feitian-token klaar om te worden geconfigureerd met je PDF-applicatie. Let op:

• Het certificaat en de persoonlijke sleutel zijn op het token geïnstalleerd en kunnen niet worden geëxporteerd.
  • Het is mogelijk om het token op meerdere machines te gebruiken, maar slechts één tegelijk.

Als deze stap is voltooid, kun je je certificaat gebruiken! Meer informatie over het gebruik van je pdf-certificaat vind je hier.

Om je certificaat in te trekken kun je een e-mail sturen naar administration@ensured.nl.

Mochten er problemen of foutmeldingen optreden, neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder!

Ensured B.V.

Bezoekadres

Rogier van der Weydestraat 2
1817 MJ Alkmaar

Postadres

Postbus 88
1800 AB Alkmaar

Telefoonnummer

Fax

Support

support@ensured.nl

Validatie

validatie@ensured.nl

Sales

sales@ensured.nl

Administratie

administratie@ensured.nl

BTW

854404077B01

KvK

IBAN

NL96 INGB 0006 6811 07

BIC/SWIFT

INGBNL2A