Windows - Certificaat en Private Key overzetten vanuit de Firefox certificate store

Indien de digitale handtekening is besteld en is opgehaald met Firefox, dan wordt het certificaat opgeslagen in de certificate store van Firefox en niet die van Windows. Dit is te verhelpen door het certificaat samen met de private key te exporteren vanuit Firefox en weer te importeren in Windows Certificaatbeheer.

Certificaat exporteren vanuit Firefox

1. Open Firefox en ga naar menu Extra en klik op Opties... .
  2. Klik op menuoptie Geavanceerd, het tabblad Certificaten Encryptie → Certificaten bekijken.
  3. Selecteer de Digitale Handtekening uit de lijst onder Uw certificaten (Om te controleren of het de juiste is klikt u op Weergeven...Details  → Subject. In de lijst met certificaatvelden wordt het e-mailadres getoond.)
  4. Klik op resereverkopie maken of, als u de root- en intermediate certificaten mee wilt kopiëren, op reservekopie van alle maken...
  5. Geef een bestandsnaam op en kies de locatie waar de digitale handtekening wordt opgeslagen, en klik op Opslaan.
  6. Geef een wachtwoord op om het bestand te beveiligen en noteer deze; het wachtwoord is zo weer nodig bij het importeren van het certificaat in Windows.
  7. Klik op OK. Het certificaat is opgeslagen.

Certificaat importeren in Windows

1. Log in onder het Windows-account waarin het certificaat zal worden gebruikt.
  2. Dubbelklik op het eerder opgeslagen bestand. De wizard voor het importeren van certificaten opent zich. Klik op Volgende.
  3. Er wordt gevraagd welk bestand moet worden geïmporteerd; dit is al ingevuld met de pad naar net gedubbelklikte bestand. Klik op Volgende.
  4. Voer het wachtwoord in wat is opgegeven tijdens het exporteren van het certificaat en zet een vinkje naast Deze sleutel als exporteerbaar markeren. Klik wederom op Volgende.
  5. Kies de bovenste optie (dat het certificaat automatisch in de juiste store wordt geplaatst) en klik op Volgende, en in het laatste scherm op Afronden. Het certificaat is nu geïmporteerd en kan worden gekoppeld aan een e-mailprogramma. Voor de meestgebruikte e-mail clients zijn er hiervoor handleidingen te vinden in de Knowledgebase.