iOS 10 - Secure E-mail

iOS voor de iPhone, iPod en iPad biedt de functie tot het veilig versturen van e-mail met het S/MIME protocol. S/MIME is een standaard voor het beveiligd verzenden van e-mail waarbij met behulp van een digitaal certificaat e-mail digitaal ondertekend of versleuteld verzonden kan worden. Deze handleiding is geschikt voor iOS 7 tot en met 10.

Wat heb je nodig?

Installatie

De aangemaakte P12/PFX mail je naar het e-mailaccount actief op het iOS apparaat. Selecteer deze in de mail en geef het aangemaakte wachtwoord op.

1. Kies bij Installeer profiel voor Installeer. SMIME IOS10 (1).PNG
  2. Voer de toegangscode in.
  3. Een waarschuwing verschijnt met Het profiel is niet ondertekend, kies voor Installeer. De melding verdwijnt na het later beschreven toevoegen van het intermediate certificaat. SMIME IOS10 (2).PNG
  4. Voer het opgegeven wachtwoord van de P12/PFX export in en kies voor Volgende. SMIME IOS10 (3).PNG
  5. Kies voor Gereed. SMIME IOS10 (4).PNG
  6. Ga op het iOS device naar de download pagina.
  7. Selecteer hier het intermediate certificaat wat bij het certificaat hoort en kies voor Installeer.
  8. Selecteer het root certificaat wat bij het certificaat hoort en kies voor Installeer.

Instellen

1. Ga onder instellingen naar iCloud.
  2. Kies onder Geavanceerd voor E-mail. SMIME IOS10 (5).PNG
  3. Kies wederom voor Geavanceerd.
  4. Zet S/MIME aan en selecteer Onderteken. SMIME IOS10 (6).PNG
  5. Zet Onderteken aan en kies het certificaat. SMIME IOS10 (7).PNG
  6. Ga terug naar Geavanceerd.
  7. Kies er bij Codeer standaard voor om standaard versleutelde berichten te versturen. Dit kan alleen wanneer je het certificaat van de ontvanger hebt opgeslagen, hiermee wordt versleuteld.