Aanvragen en installeren USB PDF certificaat

Het verkrijgen van een PDF certificaat op USB token beslaat een aantal stappen, en heeft twee onderdelen: het certificaat en het token.

• Je vraagt het certificaat online aan.
  • De aanvraag wordt gevalideerd: de bedrijfsgegevens worden gecheckt bij de KvK en de aanvraag wordt telefonisch bij de aanvrager geverifieerd.
  • Je ontvangt een e-mail van Xolpin met een pick-up password, deze heb je later nodig om het certificaat te downloaden.
  • Ongeveer een week na de aanvraag ontvang je het PKI token per post, deze kun je installeren met de te downloaden software en drivers.
  • Bij een GlobalSign certificaat: Je initialiseert het token voor het eerste gebruik, dit staat stap voor stap beschreven in de meegeleverde handleiding. Het token voor een Ensured certificaat wordt voor verzending al geïnitialiseerd.
  • Je ontvangt een pick-up mail van Ensured, hiermee kun je met het eerder ontvangen of tijdens de aanvraag opgegeven wachtwoord het certificaat installeren op het token.
  • Het certificaat is gereed voor gebruik.

Certifcaat bestellen