Ondertekenen van Visual Basic for Applications (VBA) code

Voor Visual Basic for Applications (VBA) code is het nodig om de Private Key te importeren. Om de private key te importeren heeft u een Microsoft tool nodig genaamd pvkimport.exe. U kunt deze tool op de website van Microsoft downloaden: http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=6563.

Om de private key te importeren opent u een DOS Command prompt en geeft u de bestandsnamen van uw SPC en PVK bestand op, inclusief volledig pad waar de bestanden staan. Een voorbeeld:
pvkimprt "c:\certificaat.spc" "c:\privatekey.pvk"