Sturen e-mail certificaat (Digitaal ID) zodat iemand gecodeerde e-mails naar u kan sturen

Hoe stuur ik mijn e-mail certificaat (Digitaal ID) naar iemand zodat diegene gecodeerde e-mails naar mij kan sturen?

Wanneer u uw e-mail certificaat ontvangen heeft, moet u uw Public Key versturen naar diegenen die u gecodeerde e-mails willen opsturen. Om dit te doen verstuurt u een e-mail die u digitaal ondertekent, hierdoor wordt de Public Key meeverzonden met de e-mail. De ontvanger van deze e-mail moet dan uw e-mail adres met het certificaat opslaan in zijn adresboek. Nadat dit gedaan is kan e-mail gecodeerd worden door de Security Options instelling.