Installeren GlobalSign PDF Handtekening

Deze handleiding geldt voor Windows XP (SP2) en hoger.

Samengevat

Het PDF signing certificaat wordt in twee delen geleverd:

• Het certificaat kun je downloaden via een e-mail die je van GlobalSign ontvangt. Hiervoor heb je een pick-up password nodig dat je van Xolphin ontvangt.
  • Je ontvangt per post van GlobalSign de Safenet iKey 400 waarop je het certificaat opslaat. Voor gebruik van dit USB-token stelt GlobalSign de benodigde software en drivers beschikbaar.

Deze installatie bestaat uit de volgende onderdelen:

1. Browserinstellingen aanpassen
  2. Drivers voor USB-token installeren
  3. Token initialiseren
  4. Certificaat op USB-token opslaan

Voor je begint: systeemeisen

Software:

• Windows XP Professional (SP 2) of hoger of Mac OS X.
  • Microsoft Internet Explorer v5.5 SP2 of hoger (Wij adviseren Internet Explorer voor deze installatie omdat Internet Explorer in tegenstelling tot andere browsers de Windows Certificate Store en ActiveX gebruikt)

Hardwarevereisten voor de SafeNet iKey USB token:

• Een beschikbare USB-poort
  • Minimaal 128MB RAM

Software vereisten voor Adobe producten:
Veelal worden voor het ondertekenen van PDF documenten de producten van Adobe gebruikt. De vereisten voor Acrobat en Acrobat Reader:

• http://www.adobe.com/products/acrobatpro/productinfo/systemreqs/

Het is ook mogelijk andere software te gebruiken voor het ondertekenen en bekijken van PDF documenten. Voor software vereisten verwijzen we je naar de website van de leverancier van deze software.

1. Browserinstellingen aanpassen

Door de veiligheidsinstellingen die Microsoft hanteert in Internet Explorer, moet je er voor een correcte installatie zeker van zijn dat alle volgende stappen worden voltooid voordat je het certificaat installeert. Als je een stap overslaat kan er een fout ontstaan bij de voltooiing van de installatie, waardoor je het gehele proces opnieuw zult moeten voeren. De reden voor deze aanpassingen is dat voor de installatie een ActiveX Object wordt gebruikt. Bij de standaard instellingen staat Internet Explorer dit ActiveX Object niet toe te verbinden met de websites van Globalsign.

1. Open Internet Explorer.
  2. Ga naar Extra (Tools)→ Internet Opties (Internet Options) → Beveiliging (Security) Tab.
  3. Klik op Vertrouwde websites (Trusted Sites) en dan op de Websites (Sites) knop.

Installeren GlobalSign PDF Handtekening

4. Als het vertrouwde websites (Trusted Sites) scherm opent, voeg dan de volgende url's toe:
    • https://system.globalsign.com
    • https://systemeu.globalsign.com
    Installeren GlobalSign PDF Handtekening

5. Pas het beveiligingsniveau (Security Level) aan naar Laag (Low). Klik op Toepassen (Apply) om te bevestigen.

Installeren GlobalSign PDF Handtekening

2. Drivers voor USB-token installeren

1. Voor gebruik van de iKey installeer je de SafeNet Authentiation Client.
  2. Download de software.
  3. Let op: Selecteer tijdens de installatie (bij scherm 4) Bsec-compatible om alle benodigde drivers te installeren.

Installen GlobalSign PDF Handtekening

4. Zodra de installatie gereed is wordt het SafeNet logo in je taakbalk getoond:

Installen GlobalSign PDF Handtekening

3. Token initialiseren

Let op: Deze stap moet altijd worden uitgevoerd voordat je het GlobalSign PDF Signing certificaat installeert op de USB-token.

1. Steek de token in een beschikbare USB-poort.
  2. Ga naar het Start menu → Programma's (Programs) → SafeNet → SafeNet Authentication Client. Het onderstaande dialoogvenster verschijnt.
  3. Klik op het Advanced View tandwiel icoon.

Installen GlobalSign PDF Handtekening

4. Klik met de rechtermuisknop op het token, en klik Initialize Token... .

Installen GlobalSign PDF Handtekening

5. Selecteer Configure all initialization settings and policies.

Token initialiseren

6. Het volgende dialoogvenster verschijnt. Voer een naam in voor het token. De token-naam is een friendly name die wordt gebruikt voor identiteitsdoeleinden. Deze naam mag van alles zijn en heeft geen invloed op de handtekening. Je moet ook een wachtwoord voor het token aanmaken. Dit wachtwoord zal worden gebruikt om het certificaat te installeren en elke keer dat je een document ondertekent. De-selecteer de optie voor Token password must be changed on first logon. Klik op de Finish knop als je klaar bent.

Token initialiseren

7. Er verschijnt een melding die aangeeft dat het initialisatieproces de inhoud van de token zal verwijderen. Kies op de OK knop.

Token initialiseren

8. De initialisatie van het token zal beginnen. Dit proces kan enige momenten duren.

Installen GlobalSign PDF Handtekening

9. Als de initialisatie is voltooid verschijnt er een melding dat de token succesvol is geïnitialiseerd. Klik op de OK knop.

Installen GlobalSign PDF Handtekening

4. Certificaat op USB-token opslaan

1. Ga naar de Certificate Download Ready e-mail van no_reply@globalsign.com met daarin de instructie Pickup & Install Your Certificate. Om de aanmaak en installatie van het certificaat in gang te zetten, klik je op de aanwezige link of kopieer en plak je deze in zijn geheel in je internet browser.

Installen GlobalSign PDF Handtekening
  2. Voer je Pickup wachtwoord in. Deze heb per e-mail ontvangen van Xolphin, direct na de verwerking van uw aanvraag. Klik vervolgens op Next.

Installen GlobalSign PDF Handtekening

3. Als er een Active X control scherm opent, klik op Ja of Sta toe om het installatieproces voort te zetten. De Cryptographic Service Provider (deze verzorgt encryptie en certificaten management in Windows) zal worden toegevoegd als SafeNet RSA CSP of eToken Base Cryptographic Service Provider. Klik op Next.
  4. Accepteer de GlobalSign Subscriber Agreement. Klik op Next.
  5. Accepteer de Web Access Confirmation.

Certificaat opslaan

6. Log in op de USB-token met het wachtwoord dat je hebt ingesteld tijdens het token initialisatie proces (Stap 3.6 van deze handleiding). Nadat je op Next hebt geklikt kan het inloggen even duren, sluit je browser niet.

Installen GlobalSign PDF Handtekening

7. Klik op Install my Certificate.

8. Als er een Active X scherm verschijnt klik op Ja of Sta toe.

9. Klik op Ja bij het Web Access Confirmation Prompt.
    Certificaat opslaan

10. Klik op Ja om de Certificate Chain te importeren.

11. Als het proces is voltooid krijg je de een bevestiging Installation Success, klik op OK.

Let op:
Wees er zeker van dat je bij installatie van de PDF Handtekening de root- en intermediate certificaten ook op de token hebt geïnstalleerd.

Alle benodigde stappen zijn nu voltooid voor de installatie van het certificaat. Bewaar het USB-token op een veilige plek, een gratis heruitgifte van dit certificaat is helaas niet mogelijk. Onthoud ook het zelf ingestelde token wachtwoord goed.

Mochten er zich problemen of foutmeldingen voordoen, aarzel niet om contact met ons op te nemen, wij helpen je graag!