OSX - Verwijderen van een Digitale Handtekening

Digitale handtekeningen en certificaten worden opgeslagen in Sleutelhanger en kunnen via Sleutelhangertoegang bewerkt worden:

1. Open Finder, ga naar Programma'sHulpprogramma's en klik op Sleutelhangertoegang.
  2. Klik in het linkerpanel onder Categorie op Mijn Certificaten om eigen certificaten en digitale handtekeningen te tonen.
  3. Selecteer de te verwijderen digitale handtekening en druk op Backspace
  4. Er wordt bevestiging gevraagd voor het verwijderen. Klik vervolgens op Verwijderen om het certificaat te verwijderen.

Let op: dit is NIET terug te draaien. Het is dan ook sterk aanbevolen om altijd eerst een backup te maken.