USB tokens

Wat is een PKI token?

Een USB-token, ook wel PKI token genoemd, wordt gebruikt voor het opslaan van een digitaal certificaat waarmee vervolgens ondertekend of ingelogd kan worden. Door het gebruik van geavanceerde encryptie is PKI authenticatie een van de veiligste manieren om in te loggen. Daarnaast voldoet een USB-token aan de eisen die gesteld worden aan een gekwalificeerde elektronische handtekening en de extra eisen die Adobe stelt aan de geavanceerde elektronische handtekening voor deelname aan het AATL programma, namelijk de opslag op een veilig middel.

Veilige opslag

Kenmerkend voor een certificaat op USB-token is dat het token wel gewist kan worden, maar dat het niet mogelijk is om het certificaat van het token af te halen en op een andere locatie te installeren. Daarnaast is het token beveiligd met een wachtwoord.

Producten

Xolphin levert PDF Signing certificaten van GlobalSign en Ensured bij lage volumes (oftewel het aantal ondertekeningen per jaar) op een USB-token. Deze certificaten zijn geschikt voor ondertekening vanaf een desktop computer maar niet voor server installatie. Voor gebruik van het token is een USB-poort nodig en minimaal 128 MB RAM geheugen voor de installatie van de bijbehorende drivers en software. Let op:  Het token werkt alleen op een Windows computer of MAC OS.

PKI token van Safenet

Certificaat inclusief PKI token

PDF certificaten op USB token worden automatisch geleverd met een token en de bijbehorende programma's om het token te installeren en gebruiken. Je betaalt hiervoor dus niets extra.

Certificaat bestellen

Los PKI token

Je kunt bij ons ook lege PKI tokens bestellen.

Token bestellen