OSX - Aanvragen van een Digitale Handtekening

Normaal gesproken is het mogelijk om een digitale handtekening met de browser te bestellen, maar met Safari is er een probleem doordat bepaalde velden in de CSR niet juist worden ingevuld, en vanuit Firefox werkt het niet omdat de keys dan terecht komen in de certificate store van Firefox in plaats van Sleutelhanger. Om een digitale handtekening aan te vragen wordt eerst de CSR handmatig aangemaakt vanuit Sleutelhangertoegang:

1. Open Finder;ga naar Programma'sHulpprogramma's en klik op Sleutelhangertoegang.
  2. Ga naar menu Sleutelhangertoegang en klik op Certificaatassistent Certificaat bij Certificaat Authoriteit opvragen. Hierdoor opent zich het Certificaatassistent.
  3. Vul het e-mailadres in bij Email Adres Gebruiker, en de naam van de eigenaar/gebruiker van het e-mailadres in bij Common Name.
  4. Kies de optie Opslaan op schijf en klik op Volgende.
  5. Kies een locatie om het bestand op te slaan, bijvoorbeeld het buroblad, en klik op Opslaan. De CSR wordt opgeslagen.
  6. Open de CSR met een eenvoudige tekstverwerker, zoals Textedit. Kopiëer de gehele inhoud, inclusief begin- en eindregels en alle streepjes.
  7. Ga naar onze aanvraagpagina en kies bij CSR voor Handmatig Opgeven. Controleer de overige keuze-opties en klik daarna op Volgende.
  8. Volg de instructies op de website en plak de CSR in het daarvoor bestemde tekstvak.

Indien de handtekening verder is goedgekeurd wordt deze toegezonden naar het opgegeven e-mailadres. In onze Knowledgebase staan diverse artikelen met installatieinstructies voor de meestgebruikte e-mail clients.